Videós üzenetküldőt indított a Vimeo

Videós üzenetküldőt indított a Vimeo

Egy Chrome böngészőkbe telepíthető üzenetküldővel rukkolt elő a második YouTube-ként is emlegetett Vimeo. A szolgáltatást vállalati környezetre tervezték, ehhez illeszkedő funkciókkal.

Koronavírus – a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

A koronavírus-járvány világszerte új megoldások kipróbálására sarkallja a cégeket, hiszen több helyen távolról, otthonukból bekapcsolódva dolgoznak. Ez utóbbit szeretné megkönnyíteni csak most bemutatott szolgáltatásával a videomegosztós tevékenységéről jól ismert Vimeo.

A fejlesztés a Vimeo Record nevet kapta, egy Google Chrome-ba telepíthető kiegészítő, és elsősorban arra jó, hogy a számítógép kijelzőjén lévő tartalmakat (élő képernyőképet) rögzítsék, majd üzenetként továbbítsák egy kollégának. A szolgáltatással a fejlesztő szerint néhány percre redukálhatók a máskor, például irodai környezetben fél-háromnegyed órákat igénylő prezentációk, beszámolók, de a termékkel a hosszabb, egy-egy nehezebb projektről szóló e-mailek is helyettesíthetők.

A program felületén az is követhető, melyik csapattag/munkatárs látta már a felvételt.

A termékkel alapvetően sima szöveges üzenet is küldhető, egyébként pedig ingyenes, aki viszont fizet érte, néhány extra funkciót is kap a pénzéért. Ilyen például a megosztott felvételek alatti hozzászólás írása, amely még egyszerűbbé tehető a visszajelzések begyűjtése, vagy a közös ötletelés.

Az újfajta üzenetküldőt egyelőre béta állapotban lehet kipróbálni. A Vimeo állítása szerint mintegy 400 vállalat már használja is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

SSD Tárhely