Videón a Microsoft csodaszemüvege: látványos a játék a HoloLens használatával

Videón a Microsoft csodaszemüvege: látványos a játék a HoloLens használatával

A jövőben a Microsot csodaszemüvege, a HoloLens segítségével is játszhatnánk majd a Pokémon Góval, amiben a lényeket akár kézből is etethetnénk.

Két éve már annak, hogy a Microsoft bemutatta a csodaszemüvegének második generációs változatát, a HoloLens 2-t. Az eszközről azóta nem sokat lehetett hallani, csupán annyit, hogy az amerikai katonák is használják. A redmondi cég viszont kedden megmutatta, miként is képzeli el a jövőt a kiterjesztett valóságban. Pontosabban: a kevert valóságban.

Ahogy a nevéből is kitalálható, a kevert valóság (mixed reality) úgy ötvözi a virtuális és a kiterjeszetett valóságot (VR, AR), hogy annak a határát elmossa, így sokkal valóságosabbnak tűnik a közeg, mintha a VR-t használnánk, miközben sokkal mélyebb interakcióba léphetünk az AR által megjelenített elemekkel. A Microsoft erre építve mutatta be a Mesh nevű platformját, aminek a működését az alábbi videó mutatja be igazán érzékletesen.

A Microsoft azonban nemcsak a munkában szeretné kiaknázni a kevert valóságban rejlő lehetőségeket, hanem a szórakozásban is. A vállalat a Niantic nevű játékfejlesztő céggel összefogva mutatta meg, milyen lenne a Pokémon Go világa a HoloLens 2-t használva.

Hangsúlyozva, hogy egyelőre csupán egy technikai demonstrációt láthatunk – vagyis a végeredmény ennél sokkal kifinomultabb lesz –, megnézhetjük, miként tud a felhasználó kapcsolatba lépni a saját Pokémonjáva, hogyan tudja őt megetetni, illetve a lény miként kíséri el a gazdáját, ha az útnak indul. A kevert valóság segítségével ráadásul mások Pokémonját is láthatjuk, ami arra is lehetőséget ad, hogy egymásnak eresszék őket.

Hogy mikorra lehet a mostani koncepcióból végtermék, azt egyelőre nehéz megmondani. John Hanke, a Niantic vezetője szerint egyelőre csak a felszínt kapargatják, és abban már most biztos, hogy a következő évek komoly fejlődést hozhatnak ezen a kevert valóság terén.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

SSD Tárhely