Vesztegetéssel vádolják az Apple biztonsági főnökét

Vesztegetéssel vádolják az Apple biztonsági főnökét

Vesztegetéssel vádolja a kaliforniai ügyészség az Apple biztonsági főnökét, Thomas Mayert, aki a vád szerint iPadeket akart adni a Santa Clara-i sheriffhivatalnak azért cserébe, hogy a cég fegyverviselési engedélyekhez jusson.

Nem mindennapi vesztegetési ügyről számol be a Bloomberg híradása, mely szerint a kaliforniai területi ügyészség két évig tartó nyomozást követően vádemelést terjesztett elő az Apple biztonsági főnökével Thomas Moyerrel és a Santa Clara-i sheriffhivatal helyettes vezetőjével, Rick Sunggal valamint James Jensen rendőrfőnökkel szemben vesztegetés miatt. A vád szerint Moyer mintegy 70 ezer dollár értékben 200 iPadet ajánlott fel a hivatal munkatársainak cserébe négy fegyverviselési engedélyért.

Hogyan akadályoz meg egy fejlesztő 14 karakterrel egy hackertámadást (x)

Sokszor gondoljuk, hatalmas erőfeszítés ellehetetleníteni egy támadást, pedig nem feltétlenül.

Hogyan akadályoz meg egy fejlesztő 14 karakterrel egy hackertámadást (x) Sokszor gondoljuk, hatalmas erőfeszítés ellehetetleníteni egy támadást, pedig nem feltétlenül.

A cselekmény ténylegesen végül nem valósult meg a tervek szerint, mivel Moyer és Sung 2019-ben megtudhatta, hogy az ügyészség nyomozást indított. Ennek részeként házkutatást tartottak a sheriffhivatalban is, melynek során lefoglalták a hivatal által kiadott fegyverviselési engedélyek listáját is. Moyer ügyvédje szerint védence ártatlan, az Apple által lefolytatott belső vizsgálat pedig nem állapított meg semmilyen szabálytalanságot.

A most ötvenéves Moyer egyébként igazi hazafinak számít, 19 évesen lépett be az Amerikai Hadseregbe és szolgált az öbölháborúban is katonai hírszerzőként. A szakember 15 éve dolgozik az Apple-nél, 2018-ban nevezték ki a cég globális biztonsági főnökének. Korábban leginkább azzal az Apple alkalmazottaknak küldött belső feljegyzéssel szerzett magának hírnevet, melyben arra hívta fel a figyelmet, hogy az üzleti titkok kiszivárogtatásának súlyos büntetőjogi következményei lehetnek.

SSD Tárhely