Végleg megszabadít az Adobe Flash-től a Windows 10 frissítése

Végleg megszabadít az Adobe Flash-től a Windows 10 frissítése

December 31-én vonul vissza végleg az Adobe Flash Player, de a Windows 10 frissítése már most eltávolítja.

Az Adobe Flash Player támogatása idén december 31-én végleg lejár, a Microsoft KB4577586-os frissítése azonban már most törli azt.

A Microsoft azt szeretné elérni, hogy sikerüljön tartani azt a tervet, amelyről még 2017-ben állapodott meg az Adobe, Apple, Facebook, Google és Mozilla cégekkel: vagyis, hogy idén decemberre leszámoljanak a Flash-sel. Az ezt törlő frissítés Windows 10, Windows Server és Windows 8.1 rendszerekhez is elérhető. 

A frissítést egyébként nem lehet törölni, és az idő előtti eltávolítás azért is fontos a Microsoft szerint, mert így az üzleti ügyfelek tesztelhetik, hogy milyen hatással van rájuk, ha a Flash-nek végleg vége van. 

A Microsoft két módszert is mutatott mindenesetre, amelyek segítségével a telepítés után is megoldható a Flash Player használata.

Korábbi rendszer-visszaállítási pont használatával van még erre lehetőség, de ehhez elsőként létre kell hozni egyet, még a kérdéses frissítés telepítése előtt. A Windows újratelepítése is lehet megoldás, majd a frissítés kihagyásával még megmenthető a plug-in. Egyik sem túl kényelmes, pláne, hogy rövidesen mindenképp búcsúzik a Flash. 

Domain