Van egy ország, ahol még jár fülhallgató az új iPhone-okhoz

Van egy ország, ahol még jár fülhallgató az új iPhone-okhoz

Az Apple az iPhone 12 mobilok mellett az iPhone 11, iPhone SE (2020) és iPhone XR-hoz sem ad többé töltőt és fülhallgatót, de egy ország kivételt képez. Sajnos nem Magyarországról beszélünk…

Továbbra is nagy a felháborodás az Apple új stratégiája miatt: dollárban nem emelték az iPhone 12 mobilok árait, azonban sok országban elképesztő magasságokba rugaszkodtak az árcímkékre kerülő összegek, köztük hazánkban is.

Környezetvédelmi okokból pedig már töltő és EarPods fülhallgató sem jár az iPhone 12 szériához, de többé már az iPhone 11, iPhone SE (2020) és iPhone XR modellekhez sem, ez is sok vásárlónak szúrja a szemét.

A kritikusok mellett sok szaklap, köztük a Wired is kiemelte azonban, hogy a mellékelt USB-C – Lightning kábel nem jó a régi iPhone-töltőkhöz, csak ahhoz, ami a 11 Pro és 11 Pro Max mellé járt – a legtöbb embernek pedig nincs kallódó USB-C-s gyorstöltője, tehát külön veszi azt meg, innentől kezdve pedig az Apple bevétele emelkedik, a környezetvédelmi vonal pedig háttérbe szorul a plusz csomagolás miatt. 

Nagy meglepetésre azonban van még egy ország, ahol van EarPods fülhallgató a dobozban: ez pedig Franciaország. Az oka ennek egyszerű: a helyi törvények kötelezik a gyártókat arra, hogy tegyenek fülhallgatót a mobilok dobozába.

Az Apple megerősítette, hogy sehol máshol nem adnak az iPhone-okhoz fülhallgatót. 

A Xiaomi mindenesetre kapott az alkalmon, és a Twitteren beszólt az Apple-nek: az volt a rémálmuk, hogy nincs töltő a dobozban, de aztán szerencsére felébredtek. 

Domain