Sok újdonsággal érkezhet a Samsung trükkös-tükrös új telefonja

Sok újdonsággal érkezhet a Samsung trükkös-tükrös új telefonja

Mindössze pár hónappal a Samsung Galaxy Z Flip 5G-s változatának bemutatása után megérkezhet az utód, a Galaxy Z Flip 2, jelentős frissítésekkel.

Idén februárban mutatta be a Samsung a Galaxy Z Flip, sminktükörszerűen összecsukható telefont, ami kinyitva akkora, mint egy hagyományos készülék. Bár a Samsung első összehajtható telefonja a Galaxy Fold volt, az igazi sikert inkább a jóval tetszetősebb Galaxy Z Flippel érte el. Könnyebb megvásárolni, szélesebb körben érhető el, ráadásul olcsóbb is. Augusztusban megérkezett a készülék 5G-s változata is, így elég meglepő egy mostani hír, amely szerint néhány hónapon belül érkezhet egy újabb változat, a felfrissített Galaxy Z Flip 2.

Korábban még úgy hírlett, hogy ezt a változatot csak 2021 harmadik negyedévében mutatják be, azonban a legújabb értesülés alapján jóval korábbi lehet ez a dátum. Ugyan nem együtt jelenik meg a Galaxy S21 szériával (amelyről időközben kiderült, hogy januárban indul), viszont már tavasszal bejelentheti a dél-koreai gyártó, azaz a Samsung követi a Galaxy Z Flip sorozat éves ütemezését.

Úgy tudni, hogy a készülék egyaránt rendelkezni fog 4G és 5G képességgel. A tweetelő lenyűgöző frissítésekről beszél, azonban ezeket nem részletezi. Egyelőre tehát csak az eddigi spekulációkra támaszkodhatunk, amelyek szerint az utód megtartja a Galaxy Z Flip formatényezőjét, a nagy belső kijelzőt és a kamerakivágást. A kívánságlistán szerepel viszont, hogy nagyobb legyen a külső kijelző, jelen esetben ugyanis elég apró, így az idő ellenőrzésén és a bejövő értesítések megtekintésén túl nem mondható hasznosnak.

Nagyon valószínű, hogy a Z Flip 2-t a Qualcomm idei új chipkészlete, a Snapdragon 875 hajtja majd. Legalább 8 GB RAM-ra számítunk. A hármas kamerarendszer sem kizárt, mint ahogy a belső kijelző 90 vagy 120 Hz-es frissítési frekvenciája sem. Remélhetőleg az elődénél nagyobb akkumulátor kerül az új modellbe.

Persze ezek mind olyan jellemzők, amelyek pénzbe kerülnek, így a Samsungnak ki kell találnia azt a kompromisszumot, amellyel valóban „lenyűgözhetően” frissítheti a készüléket, de az ára is megmarad viszonylag elérhetőnek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

SSD Tárhely