Samsung telefonja van? Jött rá egy valóban hasznos funkció

Samsung telefonja van? Jött rá egy valóban hasznos funkció

A SmartThings szolgáltatás segítségével a felhasználók ezután gyorsan megtalálhatják Galaxy eszközeiket. Akkor is, ha nincs a közelükben, a rendszer ugyanis a világ összes csatlakoztatott Samsung eszközét felhasználja, hogy segítsen megtalálni az elhagyott okostelefont, táblagépet, órát vagy fülhallgatót. A szolgáltatás egy alkalmazás telepítésével, illetve frissítésével elérhető, a régebbi készülékeken is.

Az alacsony fogyasztással dolgozó Bluetooth Low Energy (BLE) és az ultra szélessávú (UWB) technológiáknak köszönhetően keresi az elhagyott készülékeket a Samsung új, SmartThings Find funkciója. A gyors regisztrációval igénybe vehető szolgáltatással a hiányzó eszközök megtalálására akkor is van esély, ha azok offline állapotban vannak. Sőt, a SmartThings felhasználók saját Samsung Galaxy okostelefonjukkal vagy táblagépükkel segíthetnek biztonságosan megtalálni mások elveszett eszközeit.

Miután egy eszköz 30 percig offline állapotban volt, BLE-jelet generál, amelyet a közelben lévő okostelefonok és tabletek bármelyike képes fogadni – magyarázza a Samsung. Az elveszettként bejelentett készülékek megjelennek a SmartThings Find szolgáltatásban, így a közeli Galaxy okoseszközök, amelyeknél engedélyezték a csatlakozást, jelentik a SmartThings szervernek az eltűnt készülék helyzetét, ez pedig értesítést küld a tulajdonosnak.

A SmartThings Find felhasználói adatait titkosított és védett formában dolgozza fel a szerver, így biztosítva, hogy az eszköz helyét a tulajdonosán kívül senki ne ismerhesse meg – hangsúlyozza közleményében a gyártó, amely szerint az alkalmazásba épített térképes navigációnak és a hangjelzés funkciónak köszönhetően nagyon egyszerű megtalálni az elveszett eszközöket.

Okostelefonon vagy tableten a SmartThings Find alkalmazás megnyitása után az appban kiválasztható az elveszett eszköz, melynek pontos helye ezután megjelenik a térképen. Ahogy a felhasználók az eltűnt eszköz közelébe érnek, kiválaszthatják a hangjelzés funkciót, vagy a kiterjesztett valóság alapú Közeli Keresés lehetőséget. Ez utóbbi színes grafikával segíti a keresést, amely annál erősebben jelenik meg, minél közelebb van az elveszett eszköz.

A Samsung hazai képviseletének közlése szerint a SmartThings alkalmazás legújabb frissítése már Magyarországon is elérhető, az Android 8, vagy annál újabb operációs rendszert használó Galaxy okostelefonon és tableten. A SmartThings Find a frissítés után az alkalmazáson belül, a nyitóoldal alján található ikonra kattintva érhető el.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

SSD Tárhely