Rég áhított csatlakozóhelyeket kaphat a MacBook Pro

Rég áhított csatlakozóhelyeket kaphat a MacBook Pro

Ha valamit irigyelhetnek a Mac gépek használói a PC-sektől, az a viszonylag nagy számú és szabványosított csatlakozóhely. Lehet, hogy a következő MacBook Pro esetében már nem lesz mire ácsingózni.

Gyorsak és megbízhatók az Apple hordozható gépei, azonban egyvalamit gyakran felhánytorgatnak az ilyen komputerek használói: a csatlakozási lehetőségek viszonylagos hiányát, illetve azt, hogy gyakran kell a szabványos eszközök használata helyett speciális, esetenként drágább kiegészítőket venni a csatlakozáshoz.

Ezen a téren várható változás, legalábbis erre utal a neves Apple-elemző, Ming-Chi Kuo befektetőknek írt egy legutóbbi jegyzete. Kuo úgy gondolja, hogy az év második felében piacra dobott új notebookok jelentős tervezési és specifikációs változásokat fognak tartalmazni, és megjelenhet olyan 14”-es és 16”-es MacBook Pro modellek, amelyeken HDMI port és SD-kártyaolvasó is van. Szóba került még a Touch Bar törlése és egy új, lapos élű kialakítás.

©

Miközben nem sok felhasználó fog sírni a Touch Bar után, az új portok is üdvözlendő változásnak számítanak. Feleslegesség válhat a mini HDMI átalakító, a plusz tárolási lehetőség (SD-kártya) pedig igencsak jól jöhet azoknak a profi fotósoknak és videósoknak, akik Mac gépeket használna. Egyébként Kuo nem az egyetlen, aki jelentős változásokat jósol az Apple MacBook Pro notebookoknál. A Bloomberg elemzője, Mark Gurman már korábban utalt arra, hogy SD-kártya-olvasóval érkezhetnek az új MacBook Prók. Kuo szerint az új MacBook Pro modellek az év harmadik negyedében érkezhetnek, és az SD-kártyaolvasó kizárólagos szállítója a tajvani Genesys Logic lenne.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

SSD Tárhely