Novembertől több weboldalt is nehezebben lehet majd megnyitni az Explorerben

Novembertől több weboldalt is nehezebben lehet majd megnyitni az Explorerben

A Microsoft tovább nehezíti azon felhasználói dolgát, akik még mindig a régi böngészővel, az Internet Explorerrel mennek fel a netre.

Képzeletben már elkezdte temetni a valaha szebb napokat látott Explorer böngészőt a Microsoft. Bár a folyamat igen hosszú lesz, néhány szigorúbb intézkedést már a következő hetekben életbe léptetnek. Ezek közé tartozik egy tiltólista bevezetése, mely hatására (és a felhasználók többségénél) bizonyos weboldalak egyáltalán nem fognak megnyílni a szoftverben.

Erre novembertől, az új, 87-es Edge böngésző megjelenésétől lehet számítani.

A szigorítás hátterében egy fájlmódosítás áll, amely az Explorerre is hatással lesz: a parancs figyeli, milyen oldalakat nyit meg a felhasználó a régi böngészőben, és ha úgy látja, hogy az egy már nem támogatott portálra navigálná őt, akkor az elérni kívánt szájt automatikusan az Edge-ben fog betölteni. Az inkompatibilis weboldalak listáján olyan gyakran látogatott oldalak is megtalálhatók, mint a YouTube, a Twitter és az Instagram.

A Microsoft tiltólistája nem terjed ki azokra a számítógépekre, melyeken csak az IE fut. Ez praktikusan azt jelenti, hogy a módosítás csak azoknak okozhat majd nehézséget, akik Explorert és Edge-t is használnak. Ha utóbbi nincs telepítve, úgy az átnavigálás sem fog megtörténni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

SSD Tárhely