Négy zseniális játék az App Gallery kínálatából

Négy zseniális játék az App Gallery kínálatából

A Huawei mobilok és tabletek alkalmazásboltjába villámgyorsan kerülnek fel a legnépszerűbb játékok – össze is szedtünk négyet, amellyel garantáltan jól fogsz szórakozni.

A Huawei nem csak csúcskategóriás mobilokat és tableteket készít, de alig több mint egy éve elindította saját szoftverkörnyezetét is, Huawei Mobile Services (HMS) néven: ez mára már a világ harmadik legelterjedtebb app-rendszere, jelenleg több mint 170 országban van jelen, havi több mint 700 millió aktív felhasználóval rendelkezik, az alkalmazásokat 1,6 milliónál is több fejlesztő készíti.

Amikor a fejlesztők által elkészült appok átesnek a Huawei gondos vizsgálatán, bekerülnek az AppGallery kínálatába, amely biztonságos, jól kereshető, rendszerezett formában teszi elérhetővé a Huawei eszközökre elérhető appokat. Világszerte már minden negyedik Huawei eszközön a HMS környezetét találjuk és minden harmadik újonnan eladott mobilt ez az ökoszisztéma szolgál ki. Magyarországon is népszerű a rendszer, hiszen fél év alatt több mint 15 százalékkal nőtt az App Galleryt használók száma, amelyben már félmilliónál is több magyar felhasználói látogatást regisztráltak.

A jelenleg 60 ezret is meghaladó app-kínálat nemzetközi szinten hihetetlen sebességgel bővül, de magyar fejlesztők által készített alkalmazásokból is napról-napra kerülnek fel újak. Épp ezért mindegy, hogy valamilyen helyi igényre keresünk megoldást például egy menetrend vagy moziműsor segítségével, vagy valamilyen világméretű közösségi szolgáltatást, képmegosztót, segédprogramot használnánk, ezeket mind megtaláljuk az AppGalleryben.

A mobil lesz a legjobb játszótársad

Az Asphalt 9 a mobilos versenyjátékok jelenlegi királya. Az erős hardverrel és kiváló kijelzőkkel felszerelt Huawei mobilokon a legnagyobb részletességgel játszható, és a lenyűgöző környezetekbe helyezett versenyeken olyan autócsodákkal vehetünk részt, mint a Ferrari, a Porsche vagy a Lamborghini különféle modelljei, nemrégiben pedig brit csúcsgépek kerültek a választható járművek közé, például a Bentley Continental GT3 és a Jaguar C-X75.

Ha egy játékot 200 millióan játszanak világszerte, az viszonylag önmagáért beszél: a Top Eleven 2020 egy olyan focimenedzser app, amelyben létrehozhatjuk saját klubunkat, majd a barátságos mérkőzések után akár a legnagyobb ligák csúcsáig menetelhetünk. Ráadásul a barátainkkal is összekapcsolódhatunk, hogy testre szabott bajnokságokban egymás ellen is pályára lépjenek a csapataink.

A háborús játékok mindig is népszerűek voltak PC-n és konzolokon, de most már egy közepesen erős mobilon is tökéletesen működnek. A World of Tanks Blitz egy olyan tankos akciójáték, amelyben addig kalapálhatjuk saját járművünket, amíg a legerősebb vagy épp a leggyorsabb lesz a csatákban. Ezután pedig másokkal közösen indulhatunk az ellenség felé, hogy a csapatunkkal bevegyük az állásaikat. Ennél biztonságosabb módja sosem volt a hadászatnak!

Az Archero igazi kis svájcibicska: “gyorstüzelő” íjászunkkal nem csak az a feladatunk, hogy az egymás után, egyre nagyobb csapatokban érkező ellenfeleket legyőzzük, de olyan stratégiai elemeket is találunk benne, amelyekkel a pályára épített elemekkel megvédhetjük saját magunkat és megnehezíthetjük az ellenfelek előrejutását. Egyszerre igényel gyorsaságot, ügyességet és stratégiát a játék, amely egyre nehezedő szintjeivel újra és újra visszahúz.

Keresés kívül-belül, appokra és bármi másra

Ha belépünk az AppGallery alkalmazásboltjába, már eleve könnyen tájékozódhatunk a jól strukturált, felhasználási területek alapján kategorizált elrendezésnek köszönhetően, de néha pont azért veszhetünk el a kínálatban, mert olyan sebességgel bővülnek az elérhető alkalmazások, hogy könnyű átsiklani a minket érdeklőkön. Szerencsére a Huawei kifejlesztett egy olyan eszközt, amellyel pillanatok alatt rátalálhatunk a minket érdeklő alkalmazásokra.

Ez a Petal Search egy olyan multifunkciós kereső, amelynek használatához elég a telefon főképernyőjére nézni: ezt a segédet egyetlen keresősáv formájában ki tudjuk tűzni a fő helyre, ahol a kijelző feloldása után mindenféle egyéb beállítás nélkül elkezdhetünk keresni. Ha egy app nevét írjuk a mezőbe, azonnal felkutatja azt nekünk az AppGallery kínálatában – de akkor sem esik kétségbe, ha esetleg oda még nem került fel, ekkor ugyanis megtalálja más alkalmazásboltokban, vagy web appok formájában.

A találatok mellett megjelenő gombbal rögtön telepíteni is lehet is az alkalmazásokat, tehát nincs szükség külön letöltögetésre és installálásra. Ami pedig igazán hasznossá teszi a Petal Search keresősávját, az a multifunkciós működése, ugyanis használhatjuk hagyományos internetes keresőként is, amely bármilyen beírt kifejezésre megmutatja nekünk a kapcsolódó weboldalakat.

Adott tehát a Huawei eszközkínálata, amely a belépő szinttől a legprofibb felhasználásra szánt prémium modellekig széles választékot kínál. Ezeken stabil és sokrétű működést tesz lehetővé a Huawei Mobile Services hatalmas alkalmazás-kínálata, amelyből az AppGallery segítségével könnyen telepíthetjük a minket érdeklőket, és ha még gyorsabb, átfogóbb keresési lehetőségre vágyunk, pillanatok alatt megold mindent a Petal Search. Így válnak a hardveresen tökéletes telefonok sokkal többé önmaguknál, olyan digitális svájcibicskává, amelyekkel az élet minden területén mindent megoldhatunk.

Domain