Mit rejt az iPhone 12 belseje? – videó

Mit rejt az iPhone 12 belseje? – videó

Még mielőtt a felhasználókhoz kerülhettek volna az új iPhone 12 készülékek, már fel is került egy „teardown” videó a netre, azaz kiderült, hogy milyen alkatrészek kerültek a legújabb iPhone belsejébe.

Korábban már kiderült, mit is kap az, aki idejében előrendelte az új iPhone-t, egy újabb videó pedig azt leplezi le, mit rejt a készülék belseje. Ebben, az úgynevezett szétszerelési (teardown) videóban összehasonlítják a 6,1”-es iPhone 12-t a tavalyi iPhone 11-gyel. Az új iPhone-ban egy L alakú alaplap található, amelyik hosszabb, mint az iPhone 11-ben használt áramkör. Habár az alaplap nagyobb, van néhány elem, amellyel az Apple csökkenthette az iPhone 12 méretét. Az OLED képernyő vékonyabb, mint az iPhone 11 LCD kijelzője, és a Taptic Engine vibrációs motor mérete is csökkent.

©

A videó megerősíti, hogy az iPhone 12 akkumulátorkapacitása 2815 mAh, azaz kevesebb, mint az iPhone 11-é vált (3110 mAh), illetve hogy valóban létezik a belső MagSafe mágneses rendszer. Mindenesetre az iPhone 11-hez képest az új modell 11 százalékkal vékonyabb, 15 százalékkal kisebb és 16 százalékkal könnyebb.

A szétszerelés azt is megerősítette, hogy az Apple iPhone 12-ben – a korábbi kiszivárogtatásoknak megfelelően – a Qualcomm Snapdragon X55 modemje dolgozik, ez a gyártó második generációs 5G chipje az X50 után. Az X55 támogatja mind a milliméteres hullámhosszt, mind a 6 GHz alatti frekvenciákat, valamint az 5G / 4G spektrum megosztását. A Qualcomm 2020 februárjában mutatta be az 5 nm-es eljáráson alapuló X60 modemet, amelynek az energiafogyasztása alacsonyabb, mint a 7 nm-es X55-ösé, azonban már akkor is szó volt arról, hogy ez a modem majd a 2021-es csúcsmodellekbe kerül, szóval a hiányát felesleges az Apple szemére hányni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

SSD Tárhely