Mindenki megkapja a fizetős Zoom egyik leghasznosabb funkcióját

Mindenki megkapja a fizetős Zoom egyik leghasznosabb funkcióját

A Zoomban évek óta elérhető a funkció, ami feliratozza a beszélgetéseket – ám ez csak a fizetős felhasználók számára volt elérhető. Hamarosan viszont mindenki más is megkapja majd.

Hamarosan újabb funkciót kapnak majd azok a Zoom-felhasználók, akik a szolgáltatás ingyenes verzióját veszik igénybe. A fejlesztő cég bejelentette, ősztől már nemcsak a fizetős ügyfelek számára lesz elérhető az automatikus closed caption, vagyis az a funkció, ami élőben feliratozza a beszélgetésünket.

Bár az őszi időpont még meglehetősen messzinek tűnik, a Zoom gondolt azokra is, akiknek esetleg hamarabb lehet szükségük erre. Ehhez nem kell más tenni, mint az alábbi űrlapot kitölteni, majd elküldeni a cég számára. Fontos ugyanakkor, hogy az automatikus feliratozás egyelőre csak angol nyelven lesz elérhető, vagyis a magyar szavakat nem érti majd a rendszer.

Mókás új effektekkel bővül a Zoom

Az angliai Rossendale-ben élő Dot McCarthynak, a Cronkshaw Fold Farm tulajdonosának érdekes ötlet jutott az eszébe: bérbe adja a kecskéit egy Zoom-beszélgetéshez. A viccnek indult elképzelés nagyon bejött.

Ahogy fentebb is írtuk, a Zoom fizetős ügyfelei számára korábban már elérhető volt egy ilyen szolgáltatás, amely a mesterséges intelligencia segítségével feliratozta a beszélgetést. Aki nem akarta azt használni, az manuálisan is elkészíthette a leiratot.

A mostani lépéssel a Zoom elsősorban a hallássérült felhasználók számára teszi könnyebbé a szolgáltatás használatát.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

SSD Tárhely