Kiszivárgott: a Huaweinek is lesz képernyős okoshangszórója

Kiszivárgott: a Huaweinek is lesz képernyős okoshangszórója

Érintőképernyős panellel rendelkezik és akár az okosotthon eszközeit is vezérelheti a Huawei okoshangszórója, amit hamarosan bemutathat a gyártó.

Több vállalatnak is van már okoshangszórója, és úgy tűnik, hogy a Huawei is csatlakozik majd ezekhez. Kiszivárgott ugyanis, hogy érkezhet a Huawei Smart Speaker, amelyet érintőképernyős panellel is felszereltek. Okoshangszóróként a készülék várhatóan számos funkciót fog támogatni, beleértve az intelligens otthonhoz és az audio-video lejátszáshoz kapcsolódókat.

A kínai Weibón kiszivárgott képek szerint az eszköz négyzet alakú testet kap. A felső fele lesz az érintőképernyő, a hangszóró alulra kerül. Ez utóbbin lesz egy kör alakú gomb, az eszköz tetején pedig egy kamera kap helyet. A gombbal a felhasználók különféle műveleteket hajthatnak végre, például változtathatnak a hangerőn vagy válthatnak a zeneszámok között.

A szokásos intelligens hangszóró-funkciókon kívül a Huawei Smart Speaker várhatóan támogatja majd az intelligens otthon eszközeinek vezérlését, sőt videohívásokat is lehet majd kezdeményezni vele, a kamera érzékelőjének köszönhetően. Úgy hírlik, hogy az újdonság újratölthető akkumulátorral használva képes lesz az önálló működésre, egyébként a fogantyúja is erre utal. Arról egyelőre még nincsen információ, hogy mikor és milyen áron jelenik meg ez az eszköz.

A Canalys piackutató cég előrejelzése szerint az okoshangszórók és intelligens kijelzők globális forgalma 135 millió egység lesz ebben az évben. 2021-ben 21 százalékos növekedés várható: az ipar volumene akkor eléri, sőt meghaladja a 163 millió darabot.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

SSD Tárhely