Jubilálunk! Ez lesz az ötödik és a tizedik is!

Jubilálunk! Ez lesz az ötödik és a tizedik is!

Emlékszem az első, anno még az IVSZ-szel közös konferenciánkra, amely a mobilitásról szólt, és a tüneményes „Born to be mobile” névre kereszteltünk. Eszméletlen siker volt az a két nap! Ugyanilyen mély nyomokat hagyott bennem az, amikor a Bükkbe, „Medvejárásra” invitáltuk a kedves vendégeinket, hogy a 2008-as válság után egy ébredő, de fogyasztókkal már ellátott piachoz adjunk megfelelő útmutatást. Most látom, hogy a történelem mintha ezen a téren is ismételné önmagát, mintha az idei „Kaméleon” konferenciánknak az lett volna az előfutára… S ezen a vonalon maradva jutottunk el a kecskeméti Sheratonba, ahol egy valóságos Roxfortot építettünk fel, hogy onnan üdvözöljük a vendégeinket, akiknek ahhoz kívántunk muníciót adni, hogy szervezetüket, üzletüket fel tudják készíteni a valódi piaci indulásra.

Nagy váltást jelentett, de remekül sült el, amikor egy budapesti helyszínre költöztettük az ITBusiness&Technology-t, a Kempinskiben igazi szuperhősökből összeállított csapattal vonultunk be. Hisz már akkor végre volt helyzet, és igazán nagy lehetőségek is adódtak, amelyek megoldásához, kiaknázásához már egy egész SQUAD-ot kellett hadrendbe állítanunk. S bizony ez volt az első alkalom, amikor az akkoriban legsikeresebb ICT-cégnek járó díjat adtuk át, anno az Invitechnek.

Mekkora volt a kíváncsiság, az izgalom, s persze a végén az öröm! Nemcsak a győztes húzhatta ki magát, hanem mind az 52 ICT-cég, amely erre a toplistára felkerülhetett. Azóta mindez egy csöppet sem változott. Most is ugyanúgy pörög a szavazás, folyik a kampányolás, mint 5 évvel ezelőtt. Azzal a különbséggel, hogy most már ez a díj mélyen beépült az ICT-társadalomba, s évről-évre egyre nagyobb a verseny érte, no meg az 52-es toplistára kerülésért.

Aztán ott volt tavaly az a kissé fura hangulatú ITBusiness&Technology a Telekom székházban, amelyet már a vírus közelsége lengett körül. Emlékszem, mennyire izgultunk, hogy meg tudjuk-e tartani, vajon eljönnek-e a regisztráltak… És igen, nekünk még sikerült! Nemcsak megtartani, hanem egy hatalmas konferenciát összehozni az adatvezérelt gazdaságról. „Az adat az új gyémánt” kreatív koncepció köré épülő rendezvény minden szempontból gyémánt értékű volt a számunkra. Nem mellesleg ez volt az utolsó offline konferencia, utánunk, pár nappal később zárta kapuit a Puskás Konferenciaközpont.

Naná, hogy most azt szerettük volna, hogy velünk nyithassanak a Telekom rendezvénytermei. De a pandémiás helyzet erre még nem ad lehetőséget. Így hát jó kaméleon módjára ehhez alkalmazkodtunk – mint a gazdasági környezet változásaihoz az elmúlt évben oly sokszor – és az online térben adunk találkozót az ICT-társadalomnak. Elvégre ott is tudunk prémium rendezvényt csinálni, s ha most csak ott lehet, akkor ott fogjuk tető alá hozni. Így most a díjátadó is virtuális lesz. Az a feszült figyelem, amely ilyenkor szokott érződni, biztosan hiányozni fog. De majd jól nem mondom el a kollégáimnak az 52 sikeres cég rangsorát, hogy legalább ők izgulják végig a díjátadót, s velük való szemkontaktus tartson formában a színpadon.

Azt már most látom, hogy a jubileumi, tizedik ITBusiness&Technology konferencia tartalma több mint gazdag és értékes lesz, az előadók, kerekasztalozók pedig meghatározó szereplői a hazai ICT-piacnak. Azt még nem látom, hogyan végződik a TOP 52-es szavazás, hisz folyamatosan változik a sorrend, március 8., az olvasói szavazás zárása pedig még arrébb van…

Azt azonban a jelöltlistánkra felkerült cégek válaszaiból látom, hogy ezek a cégek ebben a rettenetesen nehéz 2020-as évben remekül helyt álltak. Szinte mindegyikük tudott létszámban is növekedni, ami azért jelzésértékű egy ilyen időszakban, mint a tavalyi. Hogy sikeres projektjeik voltak, arról szinte minden pályázó tudott volna egy kisregényt írni, ha nincsenek ennek terjedelmi korlátai.

De számomra az idei TOP 52 legnagyobb pozitívumát az adta, hogy milyen fantasztikus üzletfejlesztéseknek ugrottak neki tavaly a cégek. Ennél objektívabb visszajelzést nem is lehetne adni arra, hogy ezek a cégek valóban képesek voltak kaméleon üzemmódra váltani, képesek voltak felismerni és üstökön ragadni a kínálkozó üzleti lehetőségeket.

Lehet, hogy idén „Az év legsikeresebb ICT-cég 2020” díjat kivételesen át kellene nevezni „Az év Kaméleonja” névre? Na, ezen még elgondolkodom…

Domain regisztrálás