Ingyenes és most már bárki használhatja: gyorsan összedobhat egy kvízt vagy űrlapot

Ingyenes és most már bárki használhatja: gyorsan összedobhat egy kvízt vagy űrlapot

A Microsoft két évvel ezelőtt mutatta be azt az eszközt, amivel a felhasználók kvízeket, szavazásokat, felméréseket készíthetnek. Igaz, nem mindenki: a Microsoft Forms első körben csak az üzleti és az oktatási célú felhasználásra volt elérhető. Mostantól azonban bárki használhatja azt.

Az űrlap elkészítésénél beállíthatjuk, hogy milyen típusú válaszokat szeretnénk kérni egy adott kérdésre. Kérhetjük többek között, hogy az illető szöveges visszajelzést adjon, beállíthatunk feleletválasztós vagy legördülő listát, illetve megadhatunk olyan opciót is, amivel egy dátumot tud kiválasztani a kitöltő. Ez utóbbi akkor lehet igazán hasznos, ha például időpontot szeretnénk egyeztetni vele, vagy egy történelmi kvízt rakunk össze.

És természetesen nem lenne igazi az űrlap, ha nem állíthatnánk be rajta, mely kérdésekre kell kötelezően válaszolnia az adott embernek, mielőtt beküldené az adatokat.

A Microsoft előre el is készített néhány sablont, ami segíthet, hogy gyorsabban összerakjuk az űrlapunkat. Ezek azt is lehetővé teszik, hogy fotót mellékeljünk egy-egy kérdéshez.

Ha szavazós űrlapot hozunk létre, azt bárkivel meg lehet osztani egy hivatkozás vagy egy QR-kód segítségével. Az eredményeket a létrehozó bármikor megnézheti, sőt, Excel táblázatba is importálhatja.

A Microsoft Forms asztali böngészős változatát itt lehet elérni, de az Office androidos készülékekere, valamint iPhone-ra és iPadre készült változatában is használhatjuk. Alapvetően ingyenesen, de néhány funkció csak annak elérhető, akinek van Microsoft 365-előfizetése.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

SSD Tárhely