Ilyen titkokat rejt az iPhone 12 Pro Max belseje

Ilyen titkokat rejt az iPhone 12 Pro Max belseje

Az iFixit darabokra szedte a készüléket, és az eddiginél nagyobb kameraszenzort, de kisebb akkumulátort talált az iPhone 12 Pro Maxben.

Amikor az iFixit szétszed egy készüléket, az közel sem annyira szórakoztató, mint Zack Nelson szokásos készülékboncolása, ám annál alaposabb; most is igyekeztek minden apró különbségre rámutatni az iPhone 12 Pro és az iPhone 12 Pro Max között. A szakértők arra jutottak, hogy a nagy, 6,7 hüvelykes kijelző alatt bőven van hely alkatrészeknek, többek között az L-alakú akkumulátornak. 

Sajnos azonban a tavalyi csúcsmodell 15,04 wattórás energiaforrása helyett most be kell érni egy 14,13 wattórás akkumulátorral. Ennek a legfőbb oka a szokásosnál nagyobb kameramodul, amelyben ezúttal LiDAR-szkenner is van. 

Ami a fő kamerát illeti, az iFixit szerint a 12 megapixeles egység szenzora 47 százalékkal nagyobb, mint az iPhone 12 modellben. A szenzoralapú képstabilizálást négy mágnes segíti, a nagyobb szenzor pedig gyorsabb fotózást, élesebb képeket és jobb esti teljesítményt ígér. 

Az iFixit szerint a készülék javíthatósága 6 pontot érdemel a 10-ből, a kijelző és az akkumulátor cseréje viszonylag egyszerű, a legtöbb alkatrész cserélhető. Persze ritka csavarokat most is használtak, az üveg hátlap sérülése pedig a teljes készülékház cseréjét igényli. 

Domain