Ijesztő robotfarkasok védik a lakosságot egy japán városban – videó

Ijesztő robotfarkasok védik a lakosságot egy japán városban – videó

Takikava térségében egyre nagyobb veszélyt jelentenek a medvék. A vadállatokat horrorfilmbe illő robotokkal igyekeznek távol tartani.

A Hokkaidó szigetén fekvő Takikava egy különleges település Japánban: robotfarkasok védik a lakosságot a térségben megszaporodott medvéktől. A DailyMail egészen közeli fotókat készített az ijesztő masinákról, melyeket szőrrel vontak be, mozognak, a szemük pedig vörösen izzik, ha működésbe lépnek.

Ezen kívül 60 különböző hanghatást képesek kiadni, és természetesen vonyítanak is.

A városban összesen két gépet telepítettek azt követően, hogy szeptemberen medvék kószáltak a település közelében. A hatóságok szerint ez azért van, mert a ragadozók téli állomra készülnek, s ilyenkor aktívabban keresik az élelmet. A térség erdeiben idén azonban kevesebb dió és makk termett, az állatok ezért a szokásosnál is közelebb merészkednek az ember lakta területekhez.

A robotokat egy Szeiki Ohta nevű férfi tervezte, és a valódi helyi faj, a Hondo japán farkasról mintázta őket. Ezek az egyedek ma már nem élnek, mintegy 100 éve kihaltak. A gépek olyannyira jól működnek, hogy telepítésük óta egyetlen medvét sem láttak Takikavánál.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

SSD Tárhely