Időzíthető SMS-t kapnak az androidosok

Időzíthető SMS-t kapnak az androidosok

A 12-es Android-verzió mellett néhány hasznos funkción is dolgozik a Google. Utóbbiaknak pedig nem csak az újabb eszközök tulajdonosai örülhetnek.

A Google egy hosszabb blogjegyzést közölt, melyben azokról a fejlesztésekről tesz említést, amelyek az elkövetkező időszakban, várhatóan tavasszal érkeznek meg a “robotos” rendszert használó készülékekre.

Az újdonságok egyike az időzíthető SMS-ek: a fejlesztés előnye, hogy a felhasználók akár előre is megírhatnak egy-egy üzenetet, majd pedig beállíthatják, hogy az mikor (például egy órával, egy nappal vagy héttel később) küldődjön el a címzettnek. Hasonló célt szolgálnak a különféle androidos appok is, de a Google rövidesen a rendszerbe építve is elérhetővé teszi azt, méghozzá az Messages (Üzenetek) appon belül. Az újdonság használatához legalább 7.0-ás Android-verziójú eszköz kell.

A mostani munka része a Password Checkup nevű fejlesztés elterjesztése is. Ez egy rendszereszköz, amely figyelmezteti a felhasználót, ha egy jelszava valahol kiszivárgott, így pedig mielőbb cserére/változtatásra szorul. A megoldáshoz Android 9.0 vagy annál újabb rendszerkiadást használó készülék szükséges, és persze fontos, hogy a mobilon is el legyenek mentve az adott szolgáltatáshoz tartozó jelszavak.

Egy másik, de ugyanúgy hasznos fejlesztés a TalkBack nevű szolgáltatás új verziójának érkezése. Ez utóbbi a látássérültek számára készült technológia, amely segít értelmezni a kijelzőn megjelenő parancsokat, szövegeket, stb. Bár az app most is sokféle dologra használható, a Google szerint a 9.1-es kiadás még okosabb lesz.

A tavasszal elérhetővé váló fejlesztések közé tartozik még a Google saját térképszolgáltatásán, a Mapsen eszközölt finomítások (ez utóbbi például sötét módot is kap), de ugyanígy javítják az Asszisztenst, illetve a tavaly december óta Magyarországon is elérhető Android Autót.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

SSD Tárhely