Fontos kapcsolóval újít a Gmail

Fontos kapcsolóval újít a Gmail

A Google Gmail levelezője ezentúl új beállítást kínál majd: eldönthetjük, hogy az okosfunkciók hozzáférjenek-e az adatainkhoz.

A Google újabb módosítást eszközöl a Gmail levelezőjén. Egy új beállítás jön, amely lehetővé teszi, hogy eldöntjük, a Gmail, a Meet és a Chat szolgáltatások által gyűjtött adatainkhoz hozzáférhetnek-e a javaslatokat adó okosfunkciók a termékekben.

Itt az olyan lehetőségekre kell gondolni, mint a Smart Compose és a Smart Reply a Gmailben, az asztalfoglalás a Google Térképben vagy az emlékeztetők a Google Asszisztensben. 

Magukat a funkciókat egyébként eddig is ki lehetett kapcsolni, most igazából egyszerűsödik ez a lehetőség, és emellett szabályozhatjuk, hogy egyáltalán hozzáférhetnek-e a funkciók az adatokhoz.

Erre állítólag azért van szükség, mert a felhasználói tapasztalatok és a hatóságok véleménye indokolja a változtatást. 

A Google hangsúlyozta, hogy az adatok irányítása a felhasználó kezében marad, és az okosfunkciók soha nem használnak emberi munkaerőt, mindig kizárólag automatizált algoritmusok alapján dolgoznak.

Sőt, újfent hangsúlyozták, hogy a Google-hirdetéseket egyáltalán nem befolyásolják a Gmailben lévő személyes adatok. Ezt persze elég sokan kétkedve fogadják, így nem csoda, ha minden adatvédelmi funkciónak nagy sikere lesz.

Domain