Fertőtlenítő kapuval próbálják megállítani a koronavírust Baranyában

Fertőtlenítő kapuval próbálják megállítani a koronavírust Baranyában

A szerkezet a párakapukhoz hasonlóan működik, csak víz helyett fertőtlenítőt locsol. A helyieknek tetszik az ötlet.

Koronavírus – a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Egy tíz méter hosszú sátorból kialakított fertőtlenítő kaput állítottak fel a Baranya megyei Hosszúhetény polgármesteri hivatalában – adta hírül az ATV híradója. A szerkezet a párakapukhoz hasonlóan működik, csak víz helyett fertőtlenítőszert locsol az érkezők ruhájára.

Az egészségügyi sátrat a községháza mögötti kapunál állították fel. A polgármester a külföldi üzletfeleitől szerezte be az eszközt, amely már az első hullámban megérkezett, de csak most állították üzembe.

“Egy olasz partnerem már márciusban a pandémia idején kifejlesztette ezt az eszközt. Csak azért nem tudtuk akkor elindítani, mert vártuk a ferőtlenítőszert, ami lényegében augusztus végén révbe ért, úgyhogy egy magyar fejlesztésű fertőtlenítőszerrel most ebben a kezdeti szakaszban üzembe tudtuk helyezni itt a településen” – mondta a csatornának Csörnyei László polgármester.

A fejlesztéstől azt remélik, hogy lassítani tudják vele a vírus terjedését. A helyiek egyébként jó ötletnek tartják a fertőtlenítő kaput. A szerkezet használata önkéntes.

[Egyetlen köhögésből kimutathatja a koronavírust a mesterséges intelligencia]

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

SSD Tárhely