Felhőből érkezik a reziliencia

Felhőből érkezik a reziliencia

– A változás jellemezte az elmúlt egy évünket, hogyan tudott a Gloster segíteni ügyfeleinek?

– Az IT ágazat szerencsés volt és viszonylag kis mértékben érintette a válság, sőt, sok digitalizációs folyamat felgyorsult. A vállalatok életében nagyobb fókuszt kapott az informatika. Nagyon sok ügyfelünknél segítettünk átállni távoli munkavégzésre. Az eszközök beszerzése, telepítése, és a licenckérdések megoldása mellett a mi feladatunk volt oktatni az üzleti kommunikációra kiválasztott kollaborációs eszközök használatát. Maximálisan tudtuk támogatni partnereinket, még ha esetenként többszáz felhasználóról volt is szó, és cég méretétől függetlenül több projektnél egy hétvégünk volt az átállásra.  Egyes ügyfeleink kritikus ágazatban működnek, számukra a gyorsaság, hatékonyság és biztonság volt rendkívül fontos. A kollaboráció mindig is kiemelt volt cégünknél, a járvány miatt távolról is még hatékonyabban kellett együttműködni. Ügyfeleinknél a minőségi csapatmunka home office-ban, a kollaborációs eszközök produktív használata és a vállalat határain kívüli IT-biztonság megvalósítása volt a legfontosabb feladat.

– Egy válságálló technológiát ki tudna emelni?

– Ügyfeleink is látják, hogy a cloud biztosítja a változás által megkövetelt rezilienciát. Az elmúlt időszakban még azok a cégek is nyitottak a felhő alapú szolgáltatások felé, akik eddig akár a vállalati policy miatt korlátozták vagy részben használták csak, persze, a biztonságot és hatékonyságot szem előtt tartva. A felhőszolgáltatás technológia szinten minden gyártónál elérhető hibrid vagy tisztán felhő alapú megoldásként.

– A Gloster is a havi díjas, felhő alapú szolgáltatások felé mozdult el.

– Igen, a havidíjas konstrukció egyre népszerűbb ügyfeleink körében is, ami nemcsak a licencekre terjed ki, hanem a hardverelemekre és szolgáltatásokra is. Így mi is jobban összpontosítunk a SaaS- (Software as a Service) és az IaaS- (Infrastructure as a Service) területekre, legyen az kollaboráció, biztonság vagy hálózatmenedzsment.

Az IT-piacon a gyártói megoldásokat magas szakértelemmel kiegészítve biztosítjuk. Büszke vagyok mérnöki csapatunkra, hiszen Cisco partneri viszonylatban a negyedik „advanced” minősítést szereztük meg (security, collaboration, datacenter és enterprise). Gyártói minősítések közül elsőként a piacon lettünk Sophos Synchronised Security Partner.

– A távközlés területén is komoly újdonságokra számíthatunk a Gloster részéről.

– Tavaly év végén egy akvizíció segítségével a távközlés területén is fejlődtünk: a VoIP alapú távközlési infrastruktúra kiépítése mellett ügyfeleink vezetékes és mobilhívásait is nálunk végződtethetik. A Cisco Webex és Microsoft Teams megoldásokat integráltuk a Gloster Telekom szolgáltatásaiba, így egységes, havidíjas hang- és videókollaborációs platformot tudunk nyújtani ügyfeleinknek, ezzel is erősítve a vállalati rezilienciát. Büszkék vagyunk rá, hogy ingyenes online szakmai webinar-sorozatunk nagyon népszerű, kiemelt figyelmet fordítunk rá, hogy első kézből tudjuk átadni a legújabb technológiákkal kapcsolatos információkat.

Domain regisztrálás