Felfüggesztették a twitterezőt, aki Allahra esküdözve fenyegetőzött a bécsi rendőrség posztja alatt

Felfüggesztették a twitterezőt, aki Allahra esküdözve fenyegetőzött a bécsi rendőrség posztja alatt

Egy rendőrségi bejegyzés alatt azt üzente egy user, hogy amit eddig láthattunk, az még semmi volt ahhoz, ami most következik.

Aktívan használja a bécsi terrorkészültség alatt Twitter-csatornáját a városi rendőrség. A 156 ezer követővel rendelkező profilon a hétfő esti terrortámadás első percei óta folyamatosan tájékoztatják a lakosságot és a világot a hivatalos fejleményekről, illetve kérik a helyieket otthonukban maradásra és arra, hogy ne osszanak meg pletykákat.

Egy arab névvel regisztrált felhasználó egy ilyen rendőrségi bejegyzés alatt kezdett fenyegetőzni, miszerint Allahra esküszik, hogy amit eddig láthattunk, az még semmi volt ahhoz, ami most következik.

©

A fenyegető profilját a Twitter felfüggesztette.

Azt nem tudni, hogy az illető valóban kapcsolatban volt-e a hétfő esti események elkövetőivel, vagy kívülállóként gondolta úgy, hogy az esemény apropóján fenyegetést tesz közzé.

Az osztrák hatóságok egyelőre nem közölték, kik követték el a hétfői terrortámadást, de annyit megosztottak, hogy a támadók egyike az Iszlám Állam szimpatizánsa volt.

Az eset után a Facebook azonnal bekapcsolta személyes biztonságot ellenőrző funkcióját, amely a Bécs környékén élő magyaroknak és magyarországi ismerőseiknek is fontos segítség lehet most.

SSD Tárhely