Fauci: Ezt a 9 helyet kerüljük el a koronavírus-járvány idején

Fauci: Ezt a 9 helyet kerüljük el a koronavírus-járvány idején

Anthony Fauci, Joe Biden egészségügyi főtanácsadója a jól alakuló amerikai járványügyi adatokat látva kiadott egy listát, hogy milyen helyeket kerüljenek el nagy ívben az amerikaiak. A felsorolásban több olyan helyszín is szerepel, melyet Magyarországon eleve zárva tartat a kormány.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Miközben idehaza ismét emelkedésnek indult a napi új koronavírus-fertőzöttek száma, ez az Egyesült Államokban az év eleje óta csökkenő tendenciát mutat. Míg január elején volt, hogy 300 ezer fertőzöttet regisztráltak egyetlen nap alatt, mostanra ez a szám 50-60 ezerre csökkent.

Emiatt sokan szeretnének ismét közösségekbe járni, ám Anthony Fauci, Joe Biden amerikai elnök egészségügyi főtanácsadója szerint ennek még nem jött el az ideje.

A szakember szerint érdemes minden közösségi helyet elkerülni, így például lehetőség szerint senki ne járjon

  1. színházba,
  2. étterembe,
  3. edzőterembe,
  4. vallási szertartásokra,
  5. kocsmákba,
  6. sporteseményekre,
  7. koncertekre,

valamint mindenki kerülje el az otthoni összejöveteleket és halasszák el a felesleges utazásokat, legyen szó repülőgépről, vonatról vagy buszról – összegez a BGR.

Bár ezek többsége Magyarországon eleve zárva tart, illetve nem lehet ilyen rendezvényeket tartani, az Egyesült Államokban a színházak és a koncertek kivételével a többi helyre még mindig el szabad járniuk az embereknek. Fauci azonban nem ajánlja az amerikaiaknak, hogy a felsorolt helyszínekre menjenek, ezeknél ugyanis még a szokásosnál is magasabb a megfertőződés kockázata.

Az orvos azt ajánlja, mindenki tartsa be az alapvető higiéniás szabályokat, valamint tartsa a másfél méteres távolságot másoktól.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

SSD Tárhely