Ez történt: Megjelent az új Messenger

Ez történt: Megjelent az új Messenger

Összegyűjtöttük egy cikkbe a hét legérdekesebb, legolvasottabb technológiai és tudományos témáit.

Itt az Apple nagy bejelentése, itt vannak az új iPhone-ok

Sosem volt még példa rá, hogy az Apple október közepén mutassa be új iPhone-jait. Kedden este négy új telefont is leleplezett az Apple, no meg egy kisebb, olcsóbb, okosabb hangszórót.

A magyaroknál is megjelent az új Messenger, nézzen rá a telefonjára

Több olvasónk már megkapta a Messenger új verzióját, amely az új ikon mellett több új lehetőséget is tartalmaz.

“Eltitkolt jó hírek” a koronavírusról – Lenkei doktor papíron és YouTube-on járna túl az őt törlő Facebook eszén

Online hirdetések és megosztások helyett offline csatornán terjeszti a koronavírus-helyzettel kapcsolatos online tartalmait Lenkei Gábor, akinek nagyjából százezer követős oldalát korábban a legnagyobb járványtagadó oldalakat eltüntető akciója keretében deaktivált a Facebook. A linkek a YouTube-ra mutatnak, ahol a jelek szerint elfér, ha egy több tízezres nézettségű videóban azt állítja valaki, hogy nincs járvány, nincs megbízható teszt, vannak viszont “csodálatos” gyógymódok.

A kutatókat is meglepte, mikor rájöttek, nem is az iskolán múlik, kinek megy jól a matek

Nem az iskola, hanem a szülői hatás játssza a döntő szerepet a gyerek sikeres általános iskolai matematikatanulásában – állapította meg a Sussexi Egyetem friss kutatása. A tudósok szerint a kisdiák matematikai sikerének sokkal erősebb előrejelzői a szülők saját tanulmányai és a gyerekkel kialakított kapcsolatuk, mint a gyereknek az iskolához vagy egyes tanárokhoz fűződő érzései.

Merkely Béla elmondta, miért robbant be ennyire a járvány Magyarországon

Általánosan jellemző, hogy azokban az országokban, ahol az első hullám kicsi volt, a második hullám mindig komolyabb – mondta Merkely Béla a Semmelweis Egyetem rektora egy csütörtöki interjúban.

Ha már hét közben értesülni szeretne a friss hírekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

SSD Tárhely