Ez történt: kiderült, hogy mennyire fontos a D-vitamin koronavírus-járvány idején

Ez történt: kiderült, hogy mennyire fontos a D-vitamin koronavírus-járvány idején

Összegyűjtöttük egy cikkbe a hét legérdekesebb, legolvasottabb technológiai és tudományos témáit.

Megszűnik két tévécsatorna sugárzása

Megfogyatkozik az ismeretterjesztő műsorairól ismert Discovery portfóliója. Nem csak Magyarországon, a csatornákat december 31. után egy az egyben megszünteti a vállalat.

Kutatóorvosok üzenik: ha jót akar magának, szedjen D-vitamint a következő hónapokban

Belga tudósok szerint a D-vitamin-hiány a koronavírus lefolyására is hatással van: így nagyobb valószínűséggel alakul ki súlyosabb fertőzés.

Mi történik, ha valaki napi 4 órát játszik egy játékkal?

Meglepő eredmény született az Oxfordi Egyetemen, amikor a kutatók arra voltak kíváncsiak, mi történik az emberrel, ha sokáig játszik egy videojátékkal.

Bedőlhetett az egyik legnépszerűbb mobilbolt – igazából nem is adták el a termékeket

Régóta működik, éveken át viselte a “megbízható bolt” plecsnit, most viszont elérhetetlenné vált a Turbado nevű webáruház. Amelyről kevesen tudták, de valójában nem is webáruház volt: az eszközök eladása helyett – egy saját megfogalmazása szerint “forradalmian új” modellt alkalmazva – sokszor csak bérbe adta a készülékeket. Emiatt aztán sokan kerülhetnek most bajba azok közül is, akiknek már hónapok óta a zsebükben van a megrendelt telefon, asztalukon a laptop, szobájukban a tévé.

Csütörtökön indul “a magyar Netflix”, tele lesz új és régi magyar filmekkel a Filmio

Filmio néven magyar alkotásokat bemutató, online filmtárat indít csütörtökön a Nemzeti Filmintézet. Klasszikusok, valamint a közelmúlt legjobb magyar alkotásai lesznek elérhetőek.

Ha már hét közben értesülni szeretne a friss hírekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

SSD Tárhely