Ez lehet a Samsung következő fülhallgatója, vezetékek nélkül

Ez lehet a Samsung következő fülhallgatója, vezetékek nélkül

Nem tett le arról a Samsung, hogy még több vetélytársa legyen az Apple AirPods fülesének. Egy védjegykérelem alapján már találgatni kezdtek, milyen fülhallgatóval léphet majd piacra a dél-koreai gyártó.

Vitathatatlan, hogy a vezeték nélküli fülhallgatók között az Apple AirPods vezeti az értékesítést, azonban többen is megpróbálnak lecsípni piaci tortájából. Ilyen gyártó például a Samsung, aki tavaly februárban mutatta be a Galaxy Buds fülest, majd idén augusztusban a Galaxy Buds Live-ot.

Samsung Galaxy Buds

©

A legújabb értesülések szerint a gyártó már dolgozik egy újabb változaton, amelyik Galaxy Buds Sound név alatt láthatja meg a napvilágot, legalábbis erre utal egy védjegybejegyzés az Egyesült Királyság Szellemi Tulajdoni Hivatalánál (UK Intellectual Property Office). Miután csak védjegybejegyzésről van szó, a termékről egyelőre semmit nem tudni.

Az eszközt a 9. osztályba sorolják, ami a VR fejhallgatóktól kezdve a tévéken és a nyomtatókon át egészen a vezeték nélküli fülesekig, fejhallgatókig terjed. Elméletileg tehát ez azt jelenti, hogy a Buds Sound nevet a Samsung gyakorlatilag számos termékéhez felhasználhatja. De miután a Buds elnevezés kizárólag a vezeték nélküli fülhallgatókhoz kapcsolódik, így várhatóan a Galaxy Buds Sound is ilyen eszköz lesz – jegyezte meg ezzel kapcsolatban nemrég a Sammobile.

Az elnevezésben szereplő Sound (hang) szóból pedig az a következtetés vonható le, hogy a gyártó nem az akkuidőre vagy másra, hanem feltehetően a hangminőségre fókuszál majd, azaz jelentős javulások várhatók a zenehallgatási élményben.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

SSD Tárhely