Egyszerűen elfogyott a pénz a népszerű mobilboltnál – megszólalt a Turbado alapítója

Egyszerűen elfogyott a pénz a népszerű mobilboltnál – megszólalt a Turbado alapítója

Videóban üzen a vásárlóknak a Magyarországon is igen népszerű, mobilokat és más műszaki cikkeket forgalmazó Turbado alapítója.

Štefan Ďurina üzenete videós és írott formában azután került ki a Turbado oldalára, hogy az elmúlt napokban bejárta a sajtót a webáruház bedőlésének híre. Az alapító azt írja, szomorú hírekkel szolgálhat: a Turbado jelen állapotában, az anyavállalat pénzügyi problémái miatt leállt.

“Megpróbáltuk a refinanszírozást, a bankokat és a befektetőket, de sajnos nem jártunk sikerrel. Elfogyott a pénzünk, és nem tudjuk biztosítani működésünket” – olvasható az üzenetben.

Ďurina azt kéri minden hitel- vagy bankkártyával fizető ügyféltől, forduljon bankjához, és kérjen teljes visszatérítést, a bank gondoskodni fog a pénze visszafordításáról. Akik az utánvét mellett döntöttek, azok egyszerűen “töröljék megrendelésüket, és rendeljenek máshonnan”.

©

Az üzenetben az alapító ugyan azt írja, hogy a banki átutalással fizetett ügyfeleknek egy általa megadott (google-s) űrlapon kell regisztrálniuk a pénzvisszatérítéshez, ám – ahogy a felhasználók észrevételezték is – ennek elérhetősége sem a weboldalra nem került ki, sem a YouTube-on közzétett videó alá. A youtube-os kommentek között felmerült vonatkozó kérdésre Ďurina annyit reagált, hogy akit ez érint, az inkább írjon személyesen neki e-mailt (angolul) a [email protected] címre, és ő intézkedni fog.

“Minden garanciális igénnyel kérjük forduljanak a helyi szervizközpontokhoz” – üzeni az alapító. Mint arról korábbi cikkünben beszámoltunk, a garanciális ügyintézés vélhetően nem lesz egyszerű, mivel a Turbado újszerű üzleti modelljének lényege az volt, hogy sok telefont valójában nem is adtak el, a “vásárlók” csak bérleti jogot kaptak rá – nyugtával, számla és jótállási papírok nélkül.

Ďurina szerint nagy erőkkel keresik a befektetőt vagy vevőt a Turbadóra, folytatni szeretnék a vállalat működtetését.

Ha értesülni szeretne a fejleményekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

SSD Tárhely