Csinált egy új alkalmazást a Facebook, sok kreativitás kell hozzá

Csinált egy új alkalmazást a Facebook, sok kreativitás kell hozzá

A Facebook házon belüli kísérletező csapata, az NPE Team (NPE-csapat) E.gg néven adta ki legújabb alkalmazását, amivel képekből, szövegekből és/vagy GIF-ekből készíthetünk kollázsokat.

A Facebook égisze alatt működő NPE-csapat – egyfajta kutató-fejlesztő egység a cégnél – az elmúlt egy évben több alkalmazással is előrukkolt már. 2019 novemberében egy mémkészítő appot adtak ki, majd februárban jött egy olyan, amivel a hobbink során készülő munkákat tudjuk dokumentálni, áprilisban pedig egy újfajta üzenetküldő megjelenéséről szóltak a hírek.

Most egy újabb alkalmazással rukkoltak elő, amit egyelőre csak iPhone-okra és iPadekre lehet letölteni. Ez az E.gg, ami egy kollázskészítő program. A segítségével egyedi tartalmakat állíthatunk elő képek, szövegek és/vagy GIF-ek segítségével. Ez utóbbinál egyébként nagy segítséget jelent, hogy a Facebook tavasszal megvette a Giphy-t.

©

Az elkészített alkotások egyedi hivatkozást kapnak, amit bárhol megoszthatunk, és amin keresztül még azok is láthatják az elkészült művet, akik egyébként nem telepítették az alkalmazást.

©

Az alkalmazásban böngészhetünk is mások kollázsai között – kicsit úgy lehet ezt elképzelni, mint az Instagramot –, és ha találunk egy olyat, ami nekünk tetszik, akkor azt akár fel is használhatjuk a sajátunk készítésekor – természetesen forrásmegjelöléssel.

Jason Toff, a Facebook termékmenedzsere szerint az E.gg az önkifejezés és a kreativitás eszköze lehet. A nyár óta tartó béta tesztelés során sokan útmutatók, rajongói oldalak vagy épp receptek készítéséhez használták. A TechCrunch beszámolója szerint ugyanakkor mindezek mellett sokan arra panaszkodtak, hogy az általuk készített GIF-et a rendszer egész egyszerűen “ellopta”, és sehol nem tüntette fel azt, hogy ki annak a készítője.

A Facebook szerint az ilyen hibák a beta tesztelés miatt voltak benne a rendszerben, amelyeket igyekeznek folyamatosan javítani.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

SSD Tárhely