Cseppet sem zavarja a Huaweit, hogy nincs Play áruház a telefonjain

Cseppet sem zavarja a Huaweit, hogy nincs Play áruház a telefonjain

Az egyik legnagyobb érvágásnak tűnt a Huawei ellen hozott szankciók közül a Google alkalmazásboltja használatának letiltása. Éppen ezért turbózza fel saját letöltőhelyét a kínai gyártó.

Az androidos telefonok tulajdonosai természetesnek veszik a Google Play Store óriási kínálatát, és sokáig így volt ez a Huawei telefonok esetében is. De azután jött az amerikai–kínai kereskedelmi háború, és a Huawei kénytelen volt tudomásul venni, hogy se Android, se Google-áruház. Fejlesztett is saját operációs rendszert (HarmonyOS), illetve alkalmazásboltot (Huawei AppGallery). Ez utóbbinál pedig igen nagy a fejlődés, egyre több alkalmazás érhető el innen. Nemrégiben jelentős mérföldkőhöz érkezett a bolt: megduplázta alkalmazás-letöltéseinek számát. Egyébként immár a világ harmadik legnagyobb applelőhelyéről van szó, több tízezer alkalmazással.

A platformnak jelenleg több mint 2,3 millió regisztrált fejlesztője van (ez 77 százalékkal több, mint tavaly ilyenkor), és több mint 530 millió aktív havi felhasználóval dicsekedhet. A legnépszerűbbek a játékok: az AppGallery több mint 500 százalékkal több játékot kínál a tavalyi felhozatalhoz képest. „2019 végén a világ 25 országában volt több mint egymillió AppGallery-felhasználó és mostanra ez a szám 42-re nőtt” – mondta el a Huawei egyik üzletfejlesztési igazgatója, hozzátéve, hogy továbbra is erőteljes növekedést tapasztalnak az európai, a latin-amerikai, az ázsiai-csendes-óceáni, a közel-keleti és az afrikai piacokon.

A Huawei boltjában egyébként már rengeteg magyar alkalmazást is elérhetnek az itteni Huawei-telefontulajdonosok, többek között a HVG alkalmazását is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

SSD Tárhely