Bill Gates megkapta a védőoltást, és elmondta, miért viseli továbbra is a maszkot

Bill Gates megkapta a védőoltást, és elmondta, miért viseli továbbra is a maszkot

Bill Gates szerint őszig egészen biztosan viselni fogja majd az arcmaszkot, hogy ne fertőzzön meg senkit koronavírussal.

Alig egy héttel ezelőtt Bill Gates, a Microsoft társalapítója a második adag koronavírus-elleni védőoltást is megkapta, ami azt jelenti, hogy hamarosan védetté válhat a kórokozó ellen. Gates azonban egy néhány napja készített interjúban arról beszélt, hogy ennek ellenére továbbra is betartja majd a járvány elleni védekezéssel kapcsolatos legfontosabb ajánlásokat, így például továbbra is viselni fogja az arcmaszkot.

A CNBC beszámolója szerint Gates jó példát akar mutatni, mert szerinte attól, hogy valaki megkapja a védőoltást, még ugyanúgy fertőzhet. Hasonlóan vélekedik az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ is. A szervezet szerint bár a Pfizer-BioNTech és a Moderna vakcinája is nagyon hatékonyak a koronavírus okozta súlyos megbetegedés kivédésében, egyelőre nem egyértelmű, hogy a vírus terjesztését segít-e meggátolni.

A Microsoft társalapítója úgy véli, leghamarabb tavasz végére, vagy nyárra juthatunk el oda, hogy az élet elkezdhet visszatérni a normális kerékvágásba.

Anthony Fauci, a Fehér ház vezető orvosi tanácsadója szerint elképzelhető, hogy az amerikaiaknak 2022-ig kell hordaniuk a maszkokat – számolt be róla a CNN.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

SSD Tárhely