Bemutatta csodaszemüvegét az Oppo, ilyen lesz az Oppo AR Glass 2021

Bemutatta csodaszemüvegét az Oppo, ilyen lesz az Oppo AR Glass 2021

Az Oppo tavaly már megmutatta, miként képzeli el a saját kiterjeszettvalóság-szemüvegét, de az akkori eszköz még nagyon messze volt egy hétköznapi szemüvegtől. Az Oppo AR Glass 2021-el már közel járnak a mindennapok kényelméhez, és már az is körvonalazódik, mi mindenre lesz jó a kütyü.

Régóta lehet már arról pletykákat hallani, hogy az Apple 2021-ben rukkol elő a régóta várt eszközzel, a kiterjeszettvalóság-szemüveggel (augmented reality, AR). A jelek szerint azonban nemcsak a cupertinói vállalattól számíthatunk ilyesmire: egy évvel azután, hogy az Oppo megmutatta, milyen lehet a saját AR-eszköze, a vállalat bejelentette a saját fejlesztését.

Az Oppo AR Glass 2021 a kínai vállalat korábbi elképzeléséhez képest már sokkal inkább hasonlít egy hétköznapi szemüvegre. Így nézett ki ugyanis a tavaly megvillantott változat:

És így néz ki a készermékként most bemutatott készülék:

A különbség szemmel látható. A cég szerint a most megmutatott szemüveg 75 százalékkal könnyebb lett a tavalyi prototípusnál. A szerkezet egy USB-kábel segítségével kapcsolható össze a vállalat Find X2 Pro okostelefonjával, ami a benne lévő Snapdragon 865-ös processzornak köszönhetően komoly teljesítményt biztosít a számára. A mobilt egyfajta touchpadként is használhatjuk, ami így a szemüveg vezérléséhez nyújt majd segítséget.

A szemüveg egy 0,71 colos OLED kijelzőt kapott, és olyan hangszóróval látták el, ami az Oppo szerint olyan élményt nyújt majd a viselőjének, mint egy házimozi rendszer, egy 90 colos képernyővel, amit 3 méteres távolságból néz. Ezt az élményt segíti, hogy a tavalyi prototípushoz képest 53 százalékkal növelte a kínai vállalat a kontrasztarányt, 98 százalékkal pedig a fényerő egyenletességét.

A készülékkel HD videókat nézhetünk – online tartalmakat és a mobilunkon meglévőket egyaránt –, játékokat játszhatunk vele, vagy épp berendezhetjük a lakásunkat a kiterjeszett valóság segítségével.

A szerkezet képes lesz lekövetni a kéz mozgását is. Egy kézről 21 különböző jelet ismer majd fel, egy ujjunkkal pedig négyféle parancsot adhatunk neki.

Az Oppo jövőre indítja el a szemüveghez kapcsolódó fejlesztői programját, így hamarosan a tartalmak is megérkezhetnek a készülékre.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

SSD Tárhely