Bekeményít a WhatsApp

Bekeményít a WhatsApp

Igen nagy visszhangot váltott ki nemrég, hogy a WhatsApp új Általános Szerződési Feltételekkel (ÁSZF) állt elő, mely többek között az adatvédelemben igyekszik újat hozni.

Hirdetés

Sokan felháborodtak mind a tartalom, mind a február 8-ai határidő miatt, így a WhatsApp újabb, magyarázó közleményt jelentetett meg.

Ami nagyon fontos: akik nem fogadják el május 15-ig az új ÁSZF-et, azoknak ugyan nem törlik a fiókját, ám inaktív állapotba helyezik, vagyis a felhasználó nem tud üzeneteket küldeni és fogadni rajta keresztül. Ezek után a vállalat további 120 napi késlekedés után törölheti is a fiókot.

Korábban felmerült a gyanú, hogy a változtatások a Facebookkal, anyavállalattal történő adatmegosztás szolgálják, ám ezt a WhatsApp határozottan cáfolta, és újra kifejtették, hogy a frissítés a felhasználók és a vállalkozások kapcsolatának modernizálását szolgálják, így a fizetési lehetőség bevezetését.

Azt is ígérik, hogy még világosabbá teszik, hogy milyen adatokat osztanak meg a Facebookkal – például a felhasználó IP-címét vagy a platformon keresztül történt vásárlásokat –, igaz, ezt Európában és Nagy-Britanniában a szigorú adatvédelmi törvények miatt nem tehetik meg.

A WhatsApp azt ígéri, hogy hamarosan banneren tájékoztatják a felhasználókat a változtatásokról:

Az elkövetkező néhány hétben egy szalagcím jelenik majd meg a WhatsAppon további információkkal, melyek átolvasására rengeteg ideje lesz a felhasználóknak. Emellett további tudnivalókat is megosztunk az ismert kételyekkel kapcsolatban. Ezt követően emlékeztetni fogjuk a felhasználókat, hogy át kell tekinteniük és el kell fogadniuk a frissítéseket a WhatsApp további használatához.

VIP Tárhely