Bármelyik androidos mobilt feltölti az Apple MagSafe töltője, de foltot hagy az Apple drága bőrtokjain

Bármelyik androidos mobilt feltölti az Apple MagSafe töltője, de foltot hagy az Apple drága bőrtokjain

Sok minden kiderült az Apple MagSafe töltőjéről és új kiegészítőiről, de sajnos rossz hírek is vannak.

Eléggé vegyes fogadtatásban részesültek az Apple MagSafe rendszerre építő kiegészítői és vezeték nélküli töltője. Elsőre ugyanis szenzációsnak tűnt a mágneses gyűrűvel felturbózott rendszer, amelynek hála az iPhone 12 mobilok fel is ismerik a tartozékokat. Max Weinbach, Marques Brownlee és Aaron Zollo tesztjeinek hála pedig gyorsan kiderült az is, hogy a MagSafe töltő bármelyik androidos mobilt képes feltölteni, ha az adott modell támogatja a vezeték nélküli töltést. A Galaxy Z Fold 2-vel és a Pixel 5-tel is tesztelték többek között, és az is kiderült, hogy a töltő magnetizálja az androidos mobilokat is. Mindez a 15 wattos Qi szabványnak köszönhető. 

Sajnos azonban a mágnesek nem elég erősek ahhoz, hogy a töltőt rázva is megfogják a készülékeket, vagyis kérdéses, hogy lesz-e jól működő, MagSafe-alapú autós tartó. 

A tesztek megmutatták azt is, hogy egyik mágneses kiegészítő rögzítése sem túl erős, ami különösen aggasztó a bankkártya-tartónál. A tapasztalatok szerint ez zsebre vágáskor és elővételkor azonnal leesik, a kártyák pedig csak úgy jönnek ki, ha a tárcát előbb levesszük a mobil hátlapjáról. A szakértők szerint ez a termék jobb volt papíron, mint a gyakorlatban. A kritikusoknak pedig csak olaj volt a tűzre, amikor kiderült, hogy az Apple igen borsos árú gyári bőrtokjain végleges és csúnya foltokat hagy a MagSafe töltő. Az Apple tud erről, támogatói dokumentumban hívja fel rá a figyelmet, vagyis akinek csúnya lesz a bőrtokja, az nem számíthat garanciális cserére. 

Domain