Bárki magasságát megmérheti az új iPhone-okkal

Bárki magasságát megmérheti az új iPhone-okkal

Az iPhone 12 Pro modellekbe került új érzékelő még az automatikus magasságmérést is lehetővé teszi.

Az idén márciusban bemutatott iPad Pro egyik különlegessége a mélység érzékelésére szolgáló LiDAR szkenner, amellyel lehetővé válik a valóság digitális rekonstrukciója. Ezt az érzékelőt két idei iPhone-modell, az iPhone 12 Pro és az iPhone 12 Pro Max is megkapta, és az így lehetővé váló 3D-modellezés akár magasságmérésre is lehetőséget kínál. Megmérhető egy személy magassága a padlótól a feje búbjáig, mi több, az Apple állítása szerint akár a széken ülő személy magasságát is meg lehet mérni.

Az Apple részletezi is a funkció használatát. Úgy kell elhelyezni az iPhone-t, hogy a mérni kívánt személy tetőtől talpig megjelenjen a képernyőn. Ezután nem sokkal egy vonal jelenik meg az ember feje (vagy haja, vagy kalapja) tetején, és a magasságmérés eredménye közvetlenül a vonal alatt látható. A mérésről akár fotó is készíthető, és megosztható. Az iPhone 12 Pro és az iPhone 12 Pro Max telefonnal a bútorok, a munkalapok és más tárgyak magassága és egyenes szélei is könnyen megmérhetők az automatikusan megjelenő vezetővonalak segítségével.

Egyébként az androidos világban is van hasonló lehetőség: a Samsung Galaxy S20, S20+, S20 Ultra, S10 5G és Note10+ eszközök szintén kapnak hasonló, Quick Measure nevű alkalmazást. A 3D Depth kamera használatával valós idejű méréseket lehet végezni. Az említett alkalmazás azonban nem képes automatikusan mérni az ember magasságát, némi manuális beavatkozást igényel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

SSD Tárhely