Baj van a Twitter új funkciójával: nem tűnnek el a 24 óra után az eltűnős bejegyzések

Baj van a Twitter új funkciójával: nem tűnnek el a 24 óra után az eltűnős bejegyzések

A Twitter november 17-én jelentette be, hogy globálisan is bevezeti a Fleets nevű funkciót, ám rövid időn belül már a második probléma merült fel a fejlesztéssel kapcsolatban.

Alig egy hete jelentette be a Twitter, hogy néhány hónapnyi tesztelés után világszerte bevezetik a Fleets névre keresztelt új funkciót. Az újdonság ismerős lehet azoknak, akik használják a Snapchatet, az Instagramot vagy a Facebookot, ez ugyanis olyan (Twitter-)bejegyzéseket takar, amelyek 24 óra elteltével eltűnnek.

Bár az év eleje óta zajló tesztek alapján úgy tűnt, minden rendben van a fejlesztéssel, a cég két nappal később bejelentette, lelassítja a kiadását, mert a mobilos app vagy lelassította azt, vagy össze is omlott miatta. Nem sokkal később kiderült, más probléma is van vele.

A TechCrunch szúrta ki, hogy az eredetileg 24 óra után önmagukat törlő bejegyzések valójában nem semmisültek meg, és még a határidő lejárta után is meg lehetett őket nézni – sőt le is lehetett őket tölteni. Mindezt ráadásul úgy, hogy a bejegyzés készítőjét nem is értesítették erről.

A hiba hátterében valószínűleg az állhat, hogy a Twitter szerverein akár 30 napra is eltárolhatják a bejegyzéseket, azért, hogy ha azzal egyébként valamilyen törvényt sértene a közzétevője, akkor legyen erre bizonyíték.

A Twitter jelezte, már dolgoznak a frissítésen, ami kijavítja a hibát, és a láthatóságot valóban 24 órára korlátozza majd.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

SSD Tárhely