Baj van a Twitter Snapchatről másolt funkciójával, lelassítják a kiadását

Baj van a Twitter Snapchatről másolt funkciójával, lelassítják a kiadását

A Twitter legújabb, Fleets névre keresztelt funkcióját már több felhasználó is megkapta, ám a visszajelzések szerint nem, vagy csak alig működik.

A Twitter a hét elején jelentette be, hogy a lassan egy éve tartó tesztelés eredményeként mindenki számára elérhetővé teszi a platform legújabb funkcióját: a Fleets lényege, hogy a felhasználó által közzétett Twitter-bejegyzések 24 óra után eltűnnek – vagyis lényegében a jól ismert Snapchat-funkció lemásolásáról van szó. (Melyet azóta a Facebook és az Instagram is lemásolt, ez a Stories.)

Ahogy az egy újdonság érkezésénél lenni szokott, néhány napba beletelhet, mire mindenki megkapja a frissítést. Úgy tűnik azonban, hogy ezúttal a szokásosnál többet kell majd várni rá. A cég egy Twitter-bejegyzésben jelentette be, hogy átmenetileg lassítják az új funkció kiadását, miután a bevezetésénél “teljesítménybeli és stabilitási problémák merültek fel”.

A TechCrunch szerint a felhasználók arra panaszkodnak, hogy a szolgáltatás minden egyes használatkor akadozik vagy lefagy, sőt, bizonyos esetekben még össze is omlik miatta a Twitter app. A cég elismerte a hibát, és jelezte: dolgoznak annak elhárításán.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

SSD Tárhely