Az új iPhone-ok kameráját már nem tudja bármelyik szerviz cserélni

Az új iPhone-ok kameráját már nem tudja bármelyik szerviz cserélni

Az iPhone 12 kameráit kizárólag az Apple által hitelesített szervizesek tudják kicserélni, ellenkező esetben azok rosszul működnek majd.

Az iFixit szakemberei darabokra szedték az Apple aktuális csúcsmobiljait, és arra jutottak, hogy az Apple nem szeretné, ha bármelyik szerviz csak úgy javítgatná a készülékeit. A következtetéseik összhangban vannak más szakértők állításaival, a kamerás változtatásokra pedig Hugh Jeffreys YouTuber hívta fel a figyelmet elsőként.

Kiderült ugyanis, hogy az iPhone 12 kameráit nem lehet csak úgy kicserélni. Ilyenkor ugyanis elsőre úgy tűnik, működnek, de aztán megzavarodnak a funkciók, és le is fagynak a kamerák. 

Mint kiderült, az iPhone 12 kameráinak cseréjét csak az Apple System Configuration appjának segítségével lehet elvégezni, ahhoz pedig csak a hitelesített szervizesek férnek hozzá.

A kijelző cseréjéhez is erre van szükség. Az iFixit szerint furcsa módon az iPhone 12 Pro esetében még nincs ilyen megkötés. 

Aki tehát véletlenül összetöri az iPhone 12 mobilját, annak különösen érdemes rendes szervizbe vinnie a készüléket, ellenkező esetben nem várt problémák adódhatnak, a nem hitelesített szervizben javított modellek még azt is kiírhatják, hogy nem eredeti alkatrész van bennük (akkor is, ha egyébként azt építettek be).

A szakértők szerint az Apple részéről értelmetlen, hogy kizárják a független szervizeket, főleg úgy, hogy a környezetvédelemről beszélnek és a könnyebb javíthatóságról.

Domain