Az Apple egykori tervezőzsenije, Jony Ive átszabja az Airbnb-t

Az Apple egykori tervezőzsenije, Jony Ive átszabja az Airbnb-t

Évekre szóló együttműködést kötött az Airbnb és Jony Ive, az Apple-nél kiteljesedett legendás formatervező. Azt még nem tudni, pontosan mit csinálnak majd együtt.

Több évre szóló megállapodást kötött az Airbnb Jony Ive-val, az Apple korábbi formatervezőjével. Ive munkássága igen fontos volt az amerikai gyártónál, hiszen az ő csapata találta ki, hogyan nézzenek ki az iPodok, iPhone-ok és iPadek, de az ő vezetésével alakították ki több MacBook-generáció küllemét is.

A lakások bérbeadásával foglalkozó Airbnb nem felvette Ive-ot, hanem a tervező új cégével, a LoveFormmmal kötött együttműködést. A munkában valószínűleg Ive maga is részt vesz majd. A munka legfőbb része a pletykák szerint a szálláspiactér weboldalának és alkalmazásainak átalakítása lesz.

Az Airbnb vezérigazgatója, Brian Chesky különleges együttműködésnek nevezi Ive-ék leigazolását, de azt nem közölte, pontosan mit kell érteni ez alatt. A Financial Times szerint Ive és csapata a jelenlegi tervezési vezetőt, Alex Schleifert fogja váltani, aki mindössze egy évnyi Airbnb-s munka után távozik a cégtől.

A brit dizájnguru tavaly nyáron jelentette be, hogy új kihívások miatt kilép az Apple kötelékéből, noha teljes szakításról nincs szó: Ive a továbbiakban is tanácsokkal látja el az amerikai gyártót, az Apple ugyanis bizonyos ügyekben szintén együttműködik a LoveFormmal. Tim Cook búcsúszövegében briliáns munkatársként hivatkozott kollégájára, akinek szakértelme, írta, nagyban hozzájárult a cég sikereihez.

Jony Ive munkasságáról a HVG gondozásában is jelent meg könyv, abban is olvasható a tervező egyik jellemző mondása:

“Másnak lenni nagyon könnyű, de jobbnak lenni nagyon nehéz”.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

SSD Tárhely