A Samsung ötlete a home office-hoz: okosmonitor, ami tévé is egyben

A Samsung ötlete a home office-hoz: okosmonitor, ami tévé is egyben

Munkához és az azt követő szórakozáshoz egyaránt optimalizálta a Samsung új monitorját, melyen a gyártó televízióin is lévő operációs rendszer, a Tizen fut. Így alkalmazások is telepíthetők rá, többek között YouTube, HBO GO és Netflix.

A világot nagyban átrendező koronavírus-járvány a cégeket is új kihívás elé állítja; sokak ezért már most is otthonról végzik munkájukat. Őket célozza elsősorban a Samsung új fejlesztéseivel, melyek hely is spórolható: nem kell külön számítógépes képernyőt és tévét fenntartani. A dél-koreai gyártó igyekezett mindkét világ technikai előnyeit megvalósítani a kétféle verzióban is elérhető Smart Monitorban.

©

A képernyő rendelkezik a jól ismert Bixby személyi asszisztenssel, továbbá szemkímélő üzemmódot is kapott. Ez utóbbi az okostelefonokhoz hasonlóan a panel által megjelenített kék fény mennyiségét redukálja, hogy könnyebb legyen az elalvás. A monitorokhoz ezen felül távirányító is jár.

Az M5-ös modellt 27 és 32 hüvelykes, Full HD-s kivitelben készíti a Samsung, a csak 32 colosan elérhető M7 már 4K-t is tudja. A képarány mindkét eszköz esetében 16:9-es, a hangról 10 wattos sztereó hangsugárzók gondoskodnak.

A monitorok HDMI és USB foglalattal is rendelkeznek, a nagyobbik az USB-C-sből is kapott egyet. Vezetékmentes csatlakozásra pedig természetesen ott a wifi és a Bluetooth (4.2).

©

Az M7 modell 145 900 forintos áron januártól lesz elérhető Magyarországon. Az M5-ösök már december közepén megjelennek; a 27 colos kiadás 79 900 forintos, a 32 colos verzió pedig 89 900 forintos áron kerül majd piacra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

SSD Tárhely