A Microsoft elkezdi végre kijavítani a Windows 10 talán legbizarrabb hibáját

A Microsoft elkezdi végre kijavítani a Windows 10 talán legbizarrabb hibáját

A merevlemezgyilkos problémát nagyjából egy hónapja fedezték fel az operációs rendszerben.

Megoldást talált a Microsoft arra a súlyos problémára, amely a Windows 10-et érinti: a hiba hátterében egy veszélyes fájl áll, amelynek megnyitásával elszállhatnak a számítógép merevlemezén tárolt adatok, sőt az egységben is helyrehozhatatlan kár keletkezhet.

A szakértők egy hónappal ezelőtt figyelmeztették a redmondi céget a merevlemezgyilkos hibára, amit a Windows 10 egyik legbizarrabb jelenségének neveztek. A Microsoft akkor azt közölte, hogy tud a problémáról, és javítani is fogja – csak azt nem mondták meg, pontosan mikor.

A hírek szerint mostanra elhárították a gondot, ám azt csak a Windows 10 legújabb, Insider előzetesében tették meg, a széles közönség által használt rendszerverzióban még nem. Így ehhez a kiadáshoz nem is érhető még el a frissítés, ami a redmondiak szerint végérvényes megoldást jelent majd a problémára. Hogy pontosan mikor számíthatnak erre a Windows-használók, nem tudni.

A Microsoft azért sem sieti el a munkát, mert álláspontjuk szerint a hibajelenség nem olyan horderejű, mint azt egyesek állítják. Emellett a felhasználók a Chkdsk-féle mentőövet is használhatják, ami képes visszahozni az elveszett állományokat. Szakértők szerint ez azonban nem mindig működik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

SSD Tárhely