A kínai jegybank tisztviselője szerint a Bitcoinnak főszerepe lesz a jövőben

A kínai jegybank tisztviselője szerint a Bitcoinnak főszerepe lesz a jövőben

Egy kínai hivatali tisztviselő először ismerte el a Bitcoin és más kriptovaluták értékét. Li Bo, a kínai jegybank egyik igazgatóhelyetesse, a Colin Wu újság jelentése szerint ezeket az eszközöket a jövő fontos részének nevezte a megrendezett ázsiai Boao fórumon.

Bo szerint a Bitcoint és a kriptovalutákat alternatív befektetéseknek kell tekinteni, és felfedte, hogy Kína tanulmányozza az ezen eszközökkel kapcsolatos szabályozási politikát. Kifejtette, hogy a stabilcoinok is „szigorúbb felügyeletet igényelnek”, hogy széles körben elterjedjenek.
Bo azt mondta:

“Bár ez a szabályozási előírás a minimális szabályozási előírás, mégis legalább vannak szabályozási előírások. Biztosítani kell, hogy az ilyen eszközökkel való spekuláció ne okozzon komoly pénzügyi kockázatokat. Más szavakkal, mielőtt kitalálnánk, hogy milyen szabályozási előírásokra van szükség, továbbra is fenntartjuk a jelenlegi intézkedéseket és gyakorlatokat.”

Az eseményre Bo-t a kínai jegybank egy volt igazgatója is elkísérte. Zhou Xiaochuan kiemelte, hogy a „pénzügyeknek”, a kriptovalutáknak, és a digitális eszközöknek a „reálgazdaságot” kellene szolgálniuk. Később Xiaochuan elárulta, hogy ő megkérdőjelezi, hogy a Bitcoinnak és a digitális devizáknak van-e „előnye” a reálgazdaság szempontjából.

digitális jüan

A kínai jegybank digitális jüanja megtámadja a Bitcoint és a dollárt?

A kínai jegybank már egy ideje fejleszti a digitális RMB-jét vagy digitális jüanját. Jelenleg az intézmény teszteli és fejleszti a központi banki digitális valuta (CBDC) működéséhez szükséges felhasználói felületüket, tárcákat és egyéb funkciókat.

A kínai jegybank igazgatóhelyettesse elmondta, hogy a kormánynak nem célja az amerikai dollár vagy más valuta „kiváltása”. Bo azt állította, hogy a CBDC-t úgy alakították ki, hogy „megkönnyítse a kereskedéseket és a befektetéseket”, és azt várja, hogy a piac erre a legjobb módot „válassza” ki.

Mint arról Dovey Wan, a Primitive Crypto alapító partnere beszámolt, a digitális valuta és az elektronikus fizetés (DCEP) tesztelését Shenzhen tartományban kezdték el. Először a kormányzati funkciókat integrálhatják. Wan így nyilatkozott:

“(…) Először az önkormányzati kifizetések és az ahhoz kapcsolódó alapvető gazdasági események lesznek adoptálva, ezután jön a kereskedői adoptáció. Kína nagyon jól alkalmazza az új technológiákat általánosságban- nagy méretekben is, és ez most sem lesz kivétel.”

Van kapcsolat Kína és a Bitcoin esése között is

A Bitcoin (BTC) 55.776 dolláron áll, 8,1%-os veszteséggel a napi grafikonon. A heti és a havi grafikonokon a BTC 7, illetve 3,7% veszteséget mutat.

Úgy tűnik, hogy Kína az elmúlt napban nagymértékben befolyásolta a Bitcoin árfolyamát. Willy Woo elemző szerint a BTC árcsökkenése annak köszönhető, hogy a bányászok “Kínában offline állapotba kapcsoltak”.

Emellett az eladási nyomás növekedése a hétvégén elegendő volt ahhoz, hogy a sok „rövid távú spekuláns” felszámolást indítson. Ezért a BTC volatilitása növekszik. Woo elmondta, hogy továbbra is hosszú távon bullish a kriptók iránt.

Megjelent a BitcoinBázis oldalon.

Tárhely