A Google megerősíti felhő alapú biztonsági páncélját

A Google megerősíti felhő alapú biztonsági páncélját

Az óriáscég a gépi tanulást is hadrendbe állítja a DDoS támadások megfékezésére. Emellett egyszerűbbé, rugalmasabbá válik a hálózati szabályok kezelése.

Hálózati biztonság portfólióját érintő frissítéseket jelentett be a Google a Google Cloud szolgáltatás felhasználóinak. Továbbfejlesztették a meglévő DDoS védelmet, és új eszközök erősítik a felhőben tárolt adatok és alkalmazások védelmét. A legfontosabb frissítés az új Cloud Armor Adaptive Protection hálózati biztonsági technológia, amely a gépi tanulást veti be a Layer 7 DDoS támadások ellen.

A Cloud Armor egy elosztott szolgáltatás-megtagadás (DDoS) elleni védelmi és webalkalmazás-tűzfal (WAF) szolgáltatás, amely a legerőteljesebb Google-eszközök technológiát és infrastruktúráját használja, és szorosan integrálódik a Google Cloud HTTP(S) Load Balancing szolgáltatásával.

A Google szerint az új Adaptive Protection technológia gépi tanulási modellek alapján elemzi a webszolgáltatások közti biztonsági jeleket, idejekorán érzékeli a támadásokat, és minden olyan információt megad az alkalmazások tulajdonosainak, ami segítheti őket a potenciálisan veszélyes forgalom megfékezésében. A Cloud Armor Adaptive Protection a fejlesztő állítása szerint jóval egyszerűbbé teszi a védelmet, és a cég rövidesen meg is kezdi betekintő változatának terjesztését.

De várhatók további újdonságok is. Rugalmasabbá válik a hálózati szabályok kezelése, hierarchikus hálózati házirendeket állíthatunk össze, új vezérlési lehetőséget kapunk a  csomagtükrözés szabályozására, és a Google új szűrőket is kiad a tükörcsomagokhoz.

WordPress Tárhely