A Google és a Microsoft termékei helyett készült a Huawei Petal Search és Docs

A Google és a Microsoft termékei helyett készült a Huawei Petal Search és Docs

Újabb szoftveres megoldásokat villantott a Huawei, amelyekkel a Google és sok más fejlesztő termékeinek a hiányát enyhítené.

A Huawei a legutóbbi rendezvényén számos érdekes terméket mutatott, és ha meglenne a Google-támogatása, akkor ezekért valószínűleg megőrülnének az emberek. Az amerikai korlátozások miatt azonban nyugaton félénken vágnak bele új Huawei mobil vásárlásába. Persze ez nem jelenti, hogy ne volnának jók az eszközök, és ne válnának egyre jobbá: a cég be is mutatta a Petal Search keresőt, a Petal Maps térképet és a Huawei Docs csomagot. 

A Petal Search a Google Search ellen készült, több mint 170 országban működik, és több mint 50 nyelvet támogat, ráadásul majdnem minden funkciót tud, amit a Google megoldása (kép- és hangalapú keresést is). Ezen felül a Petal Maps a navigáció terén keletkezett űrt próbálja betölteni a Huawei platformján, a térképeket a TomTom adja, és több mint 140 országot sikerült már lefedni. 

A Huawei Docs közben több mint 50 féle dokumentumtípust kezel, ezek között PDF-et is. Kínában feltehetően elképesztően népszerűek lesznek ezek a szolgáltatások, hiszen ott a Google nem vethette meg a lábát, máshol viszont a szakértők szerint nem sokra megy velük a Huawei, amelyet nemrég már Svédország is kitiltott az 5G-s hálózatából és infrastruktúrájából. 

Domain