A feltekerhető kijelzős mobil lesz a jövő?

A feltekerhető kijelzős mobil lesz a jövő?

Megelőzte az LG-t a feltekerhető kijelzős mobilok piacán az Oppo, igaz, a látványos Oppo X 2021 egyelőre csak koncepció, megvenni nem lehet.

A 2020-as Inno Day volt az Oppo második innovációs rendezvénye, és ezen nem csak az új AR-szemüvegét villantotta meg a vállalat.

Ami azt illeti, megelőzve az LG-t, előállt a feltekerhető kijelzős mobiljával. Az persze tény, hogy az Oppo X 2021 egy koncepció csupán, tehát nem lehet megvenni a boltban, de koncepcióként mindenképpen figyelmet érdemel.

Van rá esély, hogy végül ez lesz a jövő, és nem az összehajtható mobilok – persze az sem kizárt, hogy mindegyik különleges dizájn megbukik a sérülékenység miatt, hosszú távon. 

Az Oppo X 2021 ezúttal egy 6,7 hüvelykes OLED-kijelzőt kapott, ami hajlékony, és motorok tudják kitekerni oldalra, 7,4 hüvelykesre. A panelt a BOE gyártja, mint a bemutató óta kiderült. A kijelzőnek nem két állása van, köztes pontban is rögzíthető, a plusz kijelzőt a készülékházba tekerik vissza.

Gyűrődés nincs rajta, mint az összehajtható kiviteleknél, ez mindenképp nagy előrelépés. Dinamikus keret és fém alkatrészek gondoskodnak továbbá arról, hogy a kijelző soha ne “essen össze”. 

A modern külső és a látványos működés ellenére csak koncepcióról van szó, piacra dobni nem tervezik. Az Oppo ugyanakkor gyakran első a piacon új technológiákkal, így nem kizárt, hogy végül azért csak lesz olyan változat, amit ki is adnak. 

Nektek hogy tetszik? Kipróbálnátok egy ilyen telefont?

Domain