30 ezer dollárért neked is lehet gyorséttermi robotszakácsod

30 ezer dollárért neked is lehet gyorséttermi robotszakácsod

A Miso Robotics robotjai önállóan sütik meg a burgereket és a krumplit, a Flippy ROAR indulóára 30 eze rdollár.

A Miso Robotics egyike azon cégeknek, amelyek önálló ételkészítésre alkalmas robotokat fejlesztenek. A legújabb termékük a Flippy ROAR, amely egyedül képes megsütni a burgereket és a krumplit.

Már 30 ezer dollárért is lehet ilyet vásárolni, idővel ezt az összeget 20 ezerre csökkentenék. Havi 1500 dollárért pedig bérelni is lehet, ebben a karbantartás is benne van. A Miso szerint a robot használata olcsóbb lehet, mint az emberi munkaerő. 

Persze a Flippy ROAR nem kápráztatja majd el a vendégeket, igazából egyszerű ételek előkészítésére, megsütésére alkalmas, gépi tanulással és kamerákkal vizsgálva a környezetét. Egyelőre 19 ételt tud elkészíteni (leginkább olajban kisütni), és a grillt is rendben tartja.

A robot egy 15,6 hüvelykes érintőkijelzőn vezérelhető, sínen futva működik, és hamarosan 50 CaliBurgerben kezdik el használni. Kutatások szerint az effajta robotokkal a munkát akarják hatékonyabbá tenni, de egyre többször fordul elő, hogy az emberi kollégák nem tudják tartani a lépést a gépekkel, és emiatt sokszor megsérülnek. 

Domain